Doorgaan naar inhoud
Stoffen in cannabis kunnen mogelijk corona-infectie voorkomen

Stoffen in cannabis kunnen mogelijk corona-infectie voorkomen

Twee stoffen in cannabis die het coronavirus tegen kunnen gaan, hoe zit dit precies? Uit een laboratoriumstudie in Portland (die is gepubliceerd in het Journal of Nature Products) is gebleken dat componenten in cannabis kunnen voorkomen dat het coronavirus gezonde cellen binnendringt. Het gaat om de twee stoffen, CBGA en CBDA, die volgens onderzoekers van de Universiteit van Oregon het virus tegen kunnen gaan.

Alfa- en bètavariant

Tijdens het onderzoek bonden de betreffende stoffen zich aan uitsteeksels van eiwitdelen op het virus. Dit zorgde ervoor dat een stof die de ziekteverwekker gebruikt om mensen te infecteren, blokkeerde. Deze labaratoriumtesten werden door wetenschappers uitgevoerd met de alfa- en bètavariant. Bij mensen is hier nog geen onderzoek naar gedaan.

Veilig gebruik

Niet alleen in voedsel, maar ook in allerlei andere producten wordt hennep gebruikt. „Deze componenten, die oraal kunnen worden ingenomen, hebben een lange geschiedenis van veilig gebruik bij mensen”, aldus onderzoeker Richard van Breemen van het Hennep Innovatie Centrum van de universiteit. „Zij hebben het potentieel een infectie door het coronavirus te voorkomen en behandelen.”

Vorig artikel CBD olie slapen – voor hulp bij slaapproblemen
Volgend artikel Werken cannabinoïden tegen epilepsie?